Galerie
Pastoor van Rooijplein 3
2678 JA De Lier (ZH)
Tel: 06 53 287 567
welkom   nieuws   schilderijen   ruimtelijk werk   divers   referenties   foto archief   contact
terug
omhoog
Drie dagen Black Friday! Archief december 2020

Grijp nu de kans eigenaar te worden van een uniek kunstwerk want er wordt een groot aantal schilderijen met flinke korting aangeboden. De kortingen lopen op tot wel 50 %.

In dit bijzondere jaar hebben we door verschillende omstandigheden weinig exposities georganiseerd. Vlak nadat we in het voorjaar een prachtige expositie van Toos van Holstein hadden ingericht waren er vanwege de plotselinge lockdown weinig bezoekers. Maar nu, nog net in 2020, toch een nieuwe start. De galerie is altijd al op afspraak te bezoeken maar nu op Black Friday en de 2 dagen er na bent u ook van harte welkom, zonder aanmelding. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 van 13 tot 17.00 uur.

Er is nu een prachtige groepstentoonstelling ingericht met divers werk van onze gerenommeerde eigentijdse kunstenaars. De galerie in De Lier is groot genoeg om op passende wijze tien mensen tegelijk te ontvangen. Kom dus gerust kijken. Mondkapjes liggen klaar. Parkeren voor de deur.


Groepstentoonstelling Black Friday
27/28/29 november van 13.00 tot 17.00 uur
Een telefoontje voor een gewenst tijdstip kan altijd.

Tot 2 augustus is het werk van Toos nog te bewonderen Archief nov 2020

De expositie Toos van Holstein '70's Series' is nog steeds, na een telefoontje vooraf (06 53 287 567), te bewonderen.

Even aanbellen kan ook en als we in de buurt zijn doen we open.

Van de verrassende miniatuur schilderijtjes (25 x 25 cm) zijn er nog een flink aantal te koop voor een zacht prijsje. De mooiste hangen er nog tussen.... volgens ons dan. Bovendien een 25 tal grotere werken.
EINDELIJK OPEN!! Archief nov 2020

Volgens de kerkelijke annalen daalde op Pinksterzondag, tien dagen na de Hemelvaart, de Heilige Geest neer op aarde. Wij hebben er vrede mee dat die dag nu ook de kunstgeest over ons komt.

Zelf hebben we er in alle rust al zo vaak van kunnen genieten: de 70 kleine en 30 grotere werken van Toos van Holstein. De geplande opening op 21 maart? Corona! Bijna niemand heeft het kunnen zien. Tot nu. Iedereen is gelukkig weer welkom voor een bezoekje aan onze kunstgalerie. We zien u graag.

We zijn het Pinksterweekend (30 mei - 1 juni) weer open. Toos is aanwezig op 31 mei en 1 juni en signeert op haar eigen wijze haar prachtige nieuwe oeuvreboek. Gedurende veertien dagen daarna maken we een inhaalslag en zijn we ook geopend. Elke dag van 13 tot 17 uur.

Als er meer dan 12 mensen in de galerie zijn, en dat gebeurt niet snel denken we, kan je even wachten terwijl je onze mooie (beelden)tuin bekijkt!

Deze prachtige expositie heeft als attractie de '70 series' van de 70 jarige Toos. Boeiende schilderijtjes 25x25cm op dibond/acryl en olieverf op linnen voor €250,00 p/st. En da's niet veel voor een echte 'Toos'.

De video van de WOS geeft je vast een voorproefje van deze pracht expositie.

Wees welkom!

Groeten van Francien en Piet Vellekoop
UITGESTELD Archief nov 2020

Voortsnellend inzicht heeft ons geleerd dat we de open dagen van de expositie "Toos van Holstein, The 70's Series", uitstellen tot nader datum. Verschrikkelijk jammer want we waren er al helemaal klaar voor.
De video van de WOS geeft je vast een voorproefje van deze pracht expositie.

Toch alvast even komen kijken? Dat kan! Laat dit dan svp weten via een telefoontje of de deurbel. Dan ben je welkom. Let op dat je geen gezondheidsklachten hebt.

Hartelijke groet, Francien en Piet Vellekoop
Zaterdag 7 maart Archief nov 2020
Wat was ie mooi: de succesvolle expositie "Theo Baars 80 jaar" in december. Theo op z'n best met prachtige monumentale werken waaronder ook zijn laatste. Letterlijk. Er komen geen nieuwe werken bij.

Vandaag zijn we afscheid wezen nemen van een aimabele kunstenaar waarmee we onze hele galerieperiode met veel plezier gewerkt hebben. Een man met een ongebreidelde fantasie en 'engelengeduld'. Elke compositie van zijn hand was weer een nieuwe verrassing.

In zijn volle bewustzijn heeft Theo samen met familie en huisarts besloten geen nieuw gevecht aan te gaan met het verwoestende monster dat zijn lichaam belaagt. Wat mooi dat hij ons hiervan op de hoogte stelde zodat we elkaar vandaag nog konden omhelzen en herinneringen ophalen. Woensdag wil hij in stilte gecremeerd worden.
We zullen hem verschrikkelijk missen.
The 70 Series Archief juli 2020

Als iemand kunstenaar is in hart en nieren, is dat ook gelijk voor een leven lang. Dat is zeker ook het geval bij Toos van Holstein.

Als kunstenaar pur sang heeft ze niet zo veel met mijlpalen. Zeker niet als die aan leeftijd gebonden worden. "Gewoon lekker doorgaan" volgens haar kunstenaarsmotto 'for me art is travelling the mind'. Je eindigt ten slotte ook niet zomaar jaar in jaar uit bij de 25 populairste kunstenaars van Nederland, in het kader van de verkiezing van Kunstenaar van het Jaar.

Vandaar dat Toos zichzelf de opdracht gaf om 70 nieuwe werken te maken. Werken waarbij ze zowel terug keek naar het oeuvre dat ze al heeft geschapen en vooruit vanwege alle ideeën die ze nog in haar hoofd had.

Dat is dan ook de reden voor 'The 70'. 35 Olieverfschilderijen van 20 bij 20 cm en 35 mixed media werken van 25 bij 25 cm op alu-dibond. De serie is binnenkort te bewonderen in onze galerie. Natuurlijk samen met een aantal nieuwe, grotere olieverven van Toos.

Bij deze expositie wordt ook het nieuwe boek van haar geïntroduceerd: 'TOOS VAN HOLSTEIN II, for me art is travelling the mind'. Een prachtig naslagwerk waarvoor de kunstenaar een ruime keus heeft gemaakt uit haar werken van de laatste jaren, begeleid door haar eigen commentaren, verhalen en filosofieën.

In maart is de galerie dus helemaal voor Toos. Welkom, na een belletje en in de weekends van 21/22 en 28/29 maart zonder afspraak.
Nog een keer Theo Baars Archief februari 2020

Wat leuk dat er agelopen december zo veel mensen kwamen kijken naar Theo Baars 80 jaar.
Vijftig schilderijen is dan ook een respectabel aantal voor een galerie zoals de onze. Ze hingen er prachtig bij. De kleurenrijkdom, zijn fabuleuze techniek en de diversiteit maakten indruk.

We laten een aantal werken nog tot eind februari hangen. Even langs komen? Altijd goed! Wel even bellen svp.

Het laatste weekend van februari, zaterdag en zondag 23 en 24, zijn we open zonder afspraak van 11 tot 17 uur.

Theo Baars 80 jaar! Archief december 2019

Al sinds de start van onze galerie werken we samen met Theo Baars. Een unieke schilder binnen onze 'stal'. Theo is een begenadigde, schilderende ambachtsman of zo je wilt, een ongekend ambachtelijke schilder. Nog steeds maakt de tachtigjarige, met ongelofelijke vaste hand, uniek werk dat zich moeilijk laat vatten in een stijl.

Je moet het werk van Theo van dichtbij zien om je te realiseren hoe knap het gemaakt is.
In de maand december pakken we dan ook uit met een imponerende expositie waarin natuurlijk ook zijn nieuwste werken te zien zijn.

December weekends schilderijen Theo Baars

Welkom in december, alle zaterdag en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur
Groei Trofee

Metaal kunstenaar Lolke van der Bij heeft weer een nieuwe variant gemaakt op de vier vorige edities van de "Groei Trofee" waarmee de winnaar op 9 januari naar huis ging. Een fraai RVS object dat innovatie en dynamiek uitbeeldt.

Dit gebeurde tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op de Keukenhof waarbij de Tuinbouw Ondernemers Prijs uitgereikt wordt aan het meest prominente tuinbouwbedrijf van het jaar 2018.

Lolke behoort al jaren tot onze 'stal' van gerenommeerde kunstenaars.
Kunstgalerie Vellekoop & Vellekoop open tussen Kerst en Oudjaarsdag

De verrassende expositie met werken van Hendrik van Veenendaal, "Poetisch Abstract" zal gedurende de dagen tussen tusssen Kerst en Oudjaarsdag (27, 28, 29 en 30 december) nog geopend zijn van 14.00 tot 17.00 uur.

Twintig kleurige, abstracte schilderijen begeleid door korte gedichten van de kunstenaar. Werken met een verhaaltje dus. Bovendien worden van andere gerenomeerde kunstenaars een aantal schilderijen, glas en keramiek met hoge kortingen aangeboden. Gratis kunst-boekjes en kunst-bladen voor iedereen die dat leuk vindt.

Ook kinderen vanaf een jaar of tien zijn welkom en krijgen uitleg over de werken.
Hendrik van Veenendaal

Welkom in de galerie, zonder afspraak, tijdens de weekends van 17/18 en 24/25 november 2018.

Gedurende de maand november hangen er zo'n twintig nieuwe werken van Hendrik van Veenendaal in de galerie. Vlot geschilderde, kleurige werken. Bijzonder is dat elk van de abstracte schilderijen voorzien is van enkele dichtregels. Deze lichten een tipje van sluier op waarmee een schilder van abstracte werken veelal zijn werk mystificeert.
Boekje met het werk van Theo Baars

Theo Baars (1939-2020) is één van de kunstenaars voor wie wij al jaren met veel plezier de verkoop-
bemiddeling doen. Wij hebben een klein boekje met een aantal van de mooiste werken van de meester uitgegeven. Een feest van kleuren en vormen!. Het boekje illustreert vooral de grote diversiteit in zijn werk waarvan het landschap slechts een onderdeel vormt. Voor alle fans van het kleurige werk van Baars hebben wij één exemplaar klaar liggen in de galerie voor slechts € 10,00. Wij kunnen het ook toezenden. Dan berekenen wij wel de kostprijs: € 30,00.
De Groendenker

In het voorjaar is er in Naaldwijk een buitengewoon leuk bronzen beeld van Henk Vos geplaatst: De Groendenker.

Vandaag een telefoontje van een ambtenaar openbare ruimte van de gemeente: "de bronzen takken op het hoofd van de stoere man zijn verbogen en er is er eentje afgebroken". In het voortraject hebben we maatregelen genomen om huftergedrag te weerstaan. Dat beeld krijg je heus niet van z'n sokkel af en brons is voor de eeuwigheid. Niet dus; waar een gewoon mens de takken van brons met de blote handen niet een millimeter kan verbuigen kregen, zeg maar ‘kroegbezoekers’, dat wel voor elkaar.

Adje Kloos reageerde treffend op Faceboek: Alles van waarde is kwetsbaar (Lucebert). Teleurgesteld.....
Kasteel Ruurlo

De Achterhoek heeft nog meer verrassends in petto dan het alleen het prachtige landschap.

We hebben het voor de laatste dag van ons rondje Achterhoek bewaard. KunstKijken. Met open mond dwalen we door kasteel Ruurlo, anno 1400, dat door een miljoenen kostende restauratie mooier is dan het ooit geweest kan zijn.

De ontwerpers hebben zich kunnen uitleven met staal, mooie houtsoorten en stucwerk. Glas en RVS zijn de materialen zijn voor de hypermoderne brug over de slotgracht. Spannend.

Mooie details zoals de wandbespanningen van moiree-zijde een fraaie achtergrond voor de collectie magisch realistische schilderijen van Carel Willink. Want het kasteel is ingericht als museum. Museum More, dat staat voor MOdern REalisme. En dan heb ik het nog niet eens over de hectaren grote parktuin in lentetooi gehad.... En over het andere museum More, in Gorssel.

High Society

Het is er druk en parkeren is lastig maar "High Societ" in het Rijksmuseum mag je niet missen. Wij hebben in ieder geval volop genoten van het vakmanschap van de indrukwekkende '17e-eeuwers'. De expositie met fors bemeten schilderijen "ten voeten uit" maakt diepe indruk. Dat waren nog eens tijden.... voor de welgestelden die zich toen in optima forma lieten schilderen. Wel opschieten want het duurt nog maar tot 8 juni.
De Groendenker

De Groendenker, een stoer bronzen beeld van Henk Vos, heeft eindelijk zijn definitieve plek in het Westland gekregen. De artistieke verbeelding van de innovatieve Westlandse kweker. De 'takkenman' zoals voorbijgangers hem noemden was al te zien bij de galerie. Vanaf het eerste moment dat ik het grote beeld van Vos zag was ik ervan overtuigd dat zoiets moois in het Westland thuis hoorde. Zo werd een droom werkelijkheid. Een kleinere versie weliswaar maar op een in het oog springende plaats in het centrum van Naaldwijk komt het beeld volledig tot haar recht. Samen met Sculptura, -kunst in de openbare ruimte van het Westland- is de kleinere versie, 1.75 m. hoog, gerealiseerd kunnen worden terwijl de gemeente Westland de forse sokkel en de plaatsing voor haar rekening nam. Een aanwinst!
Bienale Venetie

Wat hebben we weer genoten van de (kunst)Biennale van Venetie.

Het tweejaarlijkse evenement verrast je altijd weer. In 2015 was het paviljoen van Japan onze topper. Een gedeelte van dit project is dit jaar in het Brabants Museum getoond. Deze keer Damien Hirst over twee prachtige locaties verspreid in de stad. Palazzo Grassi en Punta delta Dogana. Overrompelende exposities waarvan het verhaal, "Treasures from the Wreck of the Unbelievable Damien Hirst" en de kunstwerken sterk naar kitsch neigen maar het naar ons idee niet zijn........
Afscheid

In mei hebben wij afscheid moeten nemen van een bijzondere schilder: Willem van Scheijndel

Willem was een gepassioneerd kunstenaar en een bijzonder veelzijdig mens. Had een goede pen. Zijn boeken zijn het lezen zeker waard. Bovendien: Willem die in Leiden werkte, niet ver van de geboorteplaats van Rembrandt, is in Naaldwijk geboren en verdiende zijn eerste centjes in de kassen van het Westland.

Binnen onze klantenkring zijn er nogal wat gelukkige bezitters van een of meer van zijn bijzondere werken. We zullen hem zeker gaan missen!
Enna Rutte

Het weekend van 9 en 10 april is de galerie weer zonder afspraak te bezoeken.

Goede gelegenheid het sfeervolle werk van Ena weer eens te bewonderen. Enkele jaren geleden toonde deze Limburgse kunstenaar voor het eerst haar werk in onze galerie. We verheugen ons weer op haar komst. Wij kijken er naar uit! U bent van harte uitgenodigd.
Zaterdag 25 februari Eternal Bach in De Lier

Twee sterren in de klassieke muziek Johanette Zomer, sopraa en Bart Schneemann, hobo met het Tulipa Consort.

Liefhebbers van klassieke muziek zullen diep onder de indruk zijn van de prestaties van Johanette Zomer en Bart Schneeman. Zomer en Schneemann kennen elkaar van eerdere samenwerkingen, waaronder de cd ‘It takes two’ met daarop de Vaughan Williams Songs voor stem en hobo. Johannette Zomer: ‘Wat ik beleefde was uniek: onze beider geluid versmolt zo, was zo met elkaar vervlochten, dat je soms niet kon horen wie wie was. We zijn daarom op zoek gegaan naar een verdere samenwerking, wat een paar jaar geleden geresulteerd heeft in de cd ‘Love & Madness’ met werken van Handel voor sopraan en hobo. Prachtige CD. Nu breiden ze de samenwerking uit met het programma ETERNAL BACH waarin ze een paar van de mooiste juweeltjes van Bach voor sopraan en hobo aan bod laten komen.
Het concert is een initiatief van en wordt mogelijk gemaakt door Drukkerij Riezebos en Vellekoop & Vellekoop, kunsthandel.

Zaterdag 25 februari 2017 | 20.00 uur Domkerk, De Lier
Kerstboom eruit Kunstwerk erin!

Aan het begin van het nieuwe jaar verwisselde de kleurige sculptuur MEZZA LUNA van Marianne Naerebout van eigenaar.

De halve maan schitttert nu tussen Westlandse kassen...
WINTER SALE tussen Kerst en Nieuwjaar

TIEN jaar galerie Vellekoop & Vellekoop. Reden voor een feestje.

Woendag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december van 11 tot 17 uur

TIEN werken gaan in de aanbieding. De korting kan oplopen tot 50 %. Er zijn natuurlijk veel schilderijen maar ook beelden van brons, glas, RVS en keramiek.

Op 7 januari 2017 wordt traditiegetrouw de Tuinbouwondernemers prijs uitgereikt. Het kunstobject dat bij deze prijs hoort, een sculptuur van Lolke van der Bij staat ook bij ons te kijk. Diverse werken van meer dan 25 kunstenaars. U bent van harte welkom om te struinen, het glas te heffen en, misschien wel een aanschaf te doen.

Welkom bij Francien en Piet
Alle hens aan dek!

De galerie krijgt een opknapbeurt! Kunst eruit schilders erin.
Zijn we mooi klaar voordat de schilderijen van ‘Briljanten Kunstenaar 2016’ Toos van Holstein opgehangen worden.
Iedereen is dan, zonder afspraak, meer dan hartelijk welkom. Twee weekenden in december: 10-11 en 17-18 december geopend!

Met alvast dank aan Van der Burgh Schilderwerken.
Toos van Holstein: 25 Karaats Briljant op 10 en 11 december

Toos van Holstein is Briljanten Kunstenaar 2016 geworden en dat wil ze graag in onze galerie vieren. Met iedereen die daarbij betrokken is geweest, maar ook met iedereen die zin heeft in een kunstfeest.


Het bijzondere tijdens zo'n weekeinde is dat de koper van een nieuw werk van Toos van Holstein er een gratis briljant naar keuze bij krijgt. Eén uit een reeks schilderijen van 40 bij 40 cm die Toos speciaal maakte voor deze manifestatie "25 karaats Briljant".

Bent u geïnteresseerd in werk van Toos kom dan op zaterdag 10 en zondag 11 december even langs in de galerie. 2016 moet een bijzonder jaar worden voor iedereen die zich betrokken voelt bij de kunst van Toos van Holstein. Voor zowel oude als nieuwe liefhebbers van haar werk.

Er natuurlijk zal er ook nog werk van onze andere kunstenaars te zien zijn.
Kidk Theo Baars

De eerste dag van Kunst in de Kerk werd Theo Baars en zijn familie ontvangen door stichtingsvoorzitter Gerard Langerak. Geëmotioneerd nam de meester de speciaal voor hem geschikte bloemen in ontvangst. Natuurlijk gebeurde dit voor het enorme vijfluik “Afrika”. Het imposante werk dat de expositie in de Lierse Domkerk domineert.

Nog tot 15 augustus te bewonderen. Zie ook www.kunstindekerkdelier
Pinkster expositie

Er was veel belangstelling voor het prachtige werk van Jan Groenhart.
Bovendien, het koude weer zorgde ervoor dat naast de beelden ook de bloemenpracht in onze patio door onze de bezoekers in volle glorie te bewonderen was.

De expositie is nog tot eind juni elke dag, op afspraak (06 532 875 67), te bezoeken.
V&V op Art Laren 17, 18 en 19 juni

Voor de eerste keer nemen wij dit jaar deel aan Art Laren. Jaarlijks wordt er op de Brink van Laren (NH) een leuke kunst manifestatie georganiseerd door de Kiwani’s. Hierbij staat het werk van onze kunstenaars Theo Baars, Pedro Garcia, schilders en Edith Benedictus, glaskunst centraal.
De twee schilders zijn elkaars tegenpool. De een uitbundig kleurrijk en helder en de ander sober en sfeervol. De glaskunst voor buiten van Edith Benedictus is uniek spel van licht en kleur.

Zie ook: Art Laren.
Pinkster expositie 2016

Tijdens het Pinksterweekend toont Jan Groenhart zijn nieuwste schilderijen in de galerie. Kunst waarbij de toeschouwer zijn eigen fantasie kan laten gaan. Vanuit zijn impressionistische beeldtaal evolueert Jan’s werk zich momenteel naar een boeiend soort abstractie. Dichtbij zijn thema’s blijvend, het landschap rondom Bergen bijvoorbeeld, zet hij het land volledig naar zijn eigen hand.

Zaterdag 14 mei en beide Pinksterdagen is iedereen van harte welkom van 10 tot 5 uur. Daarna is de tentoonstelling nog tot eind juni op afspraak te bezoeken. Naast deze expositie zijn er veel werken van een aantal andere kunstenaars te zien. Bovendien mooie beelden voor buiten in onze patio.
Schilderijen depot verplaatst

Begin van dit jaar hebben wij de schilderijen uit ons tijdelijke depot aan de Hoofdstraat bij onze galerie gevoegd. Het pand wordt momenteel tot kantoor/woonpand verbouwd. Hierdoor kunnen wij bezoekers aan de galerie op elk moment een compleet overzicht van onze voorraad tonen. We hebben dan al snel zo’n honderd werken van meer dan 25 kunstenaars getalenteerde kunstenaars bij de hand. Wees welkom en kom u verbazen!
Glasinstallatie bij de Hospice “Beukenrode” in Naaldwijk overgedragen

In aanwezigheid van bestuursleden, sponsors en medewerkers gaven we een toelichting op het kunstwerk met glaskunst van de Roemeense Ioan Nemtoi. In het kunstwerk staat de beweeglijke loop van het leven en de kleur blauw centraal. Blauw is de kleur van de hoop. In de religie wordt blauw met reinheid, vroomheid, de hemel en bescherming geassocieerd.
Groepsexpositie

Momenteel hebben wij in de galerie een groepsexpositie met schilderijen van Theo Baars, Peter Meijer, Jan Groenhart, Pedro Garcia, Hendrik van Veenendaal, Tilly Wils, Ria Nieswaag, Toos van Holstein, Albert Heijdens en Ger Stallenberg. Daarnaast zoals altijd: ruimtelijk werk van diverse kunstenaars.

Nog tot eind april te bezichtigen.

Burgerinitiatief in De Lier

De beplanting rondom onze galerie trekt de aandacht. Regionale Internet TV (RITV) maakte er een
leuk itempje over. Met Alphons de Wit.
Ria Nieswaag XXL op twee locaties in De Lier

Dit najaar gaan we los met een dubbel expositie met werk van Ria Nieswaag. De mooiste abstracten op twee locaties dus! Naast onze intieme galerie zal ook de ruime showroom van Zuidkoop het decor zijn voor het verfijnde werk van Ria. Hierbij wisselen grote en kleine werken elkaar af in een breed kleurenspectrum.

Wij verassen u met muziek in de kas en een kleine wijnproeverij van de mannen van La Liguria in Den Haag i.s.m. Jacobus Toet in de galerie. Vanaf 15.00 uur in de kas met klarinet- en saxofoonmuziek door Peter Pronk en daarna vanaf 16.00 in de galerie aan het Pastoor van Rooijplein.
Najaars sale in november 2015

Op zaterdag en zondag 21 en 22 november houden wij weer een najaars sale in ons depot aan de Hoofdstraat 31. Mooi werk van gerenommeerde kunstenaars voor mooie prijsjes.

De vorige edities waren steeds leuk om te doen en succesvol. Open van 13.00 tot 17.00 uur.

Kunst in de Kerk 2015, van 8 t/m 16 augustus

'Kijk op Bloemen' is het thema van de tentoonstelling met eigentijdse beeldende kunst bij Kunst in de Kerk in De Lier.

Verantwoordelijk voor de inrichting van de kunstexpositie hebben wij een aantal gerenommeerde kunstenaars uitgenodigd die bloemen als inspiratiebron hebben. U zult werk aantreffen van Lieve Dejonghe, Tilly Wils, Els Hazenberg, Afke Borgman en Peter Keizer.

Daarnaast kunt u in de monumentale Domkerk genieten van ‘ Echte Bloemkunst’.

Zie ook de site: www.kunstindekerkdelier voor het mooie kamermuziekprogramma.
Open Beeldentuin

Zaterdag 12 en Zondag 13 juni stellen wij onze tuinen weer open. Een hoogtepunt in ons expositiejaar. Zowel rondom de galerie als in de mooie binnentuin staan beelden van allerlei materialen zoals brons, glas, RVS, keramiek, marmer en koper opgesteld.

Iedereen geïnteresseerd in tuinen en/of kunst is van harte welkom!

Beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur of anders na een telefoontje naar: 06 53 287 567.
Verstild Landschap, een succes!

Velen kwamen op de zonnige openingsdag genieten van de kleurrijke kunstwerken van van Veenendaal. Een feestje!
De landschappen zijn dan ook geschilderd met fantasie en een vlotte, abstracte streek. Echter: een Hollandse molen brengt je op het spoor. Bijna de helft van de werken wisselden al van eigenaar.

Nog tot eind juni te zien in onze galerie.

De voorjaars art sale is weer achter de rug

Ons (opslag)pandje aan de Hoofdstraat was weer rijk voorzien van een zeer diverse collectie schilderijen. We hebben leuke nieuwe contacten kunnen leggen ook met jonge kunstliefhebbers. Bovendien zijn een aantal mensen blij naar huis gegaan met een niet te duur schilderwerk.
Het prachtige werk van 'onze' Theo Baars stond ook weer volop in de belangstelling.

Verstild Landschap, nieuwe werken van Hendrik van Veenendaal

Wees welkom op de openings borrel op zondag 17 mei van 1 tot 5 uur

Met zijn serie verstild landschap voegt Hendrik van Veenendaaal weer een dimensie toe aan zijn
oeuvre. Onze galerie heeft de primeur op zondag 17 mei. Vlot geschilderde schilderijen waarin
de schilder het Hollandse landschap opnieuw uitvindt.
Kom kijken en genieten. Misschien kunt u de verleiding niet weerstaan een nieuwe
aankoop te doen. Hoog rendement verzekerd!
Voorjaars Art Sale Hoofdstraat 31 De Lier

14, 15 en 16 mei van 1 tot 5 zetten we de deur van ons depot weer wagenwijd open.

U kunt dan rondstruinen in onze voorraadkamer. We bieden een aantal prachtige
werken aan met forse kortingen en zetten er een aantal voor (bijna) weggeefprijzen
te koop. Loop dan gelijk ook even naar de galerie waar u de expositie met het werk
van Hendrik van Veenendaal alvast kunt bewonderen.
Deze gaat officieel pas op zondag de 17e open.
Nieuwsbrieven

Je wordt er mee doodgegooid en ze verstoppen je mailbox. Toch zitten er leuke tussen.

In april hebben wij ons ook gevoegd bij het e-mailleger die zich op deze wijze presenteren.
Natuurlijk kregen we 'uitschrijvingen'. Gelukkig echter ook opvallend veel positieve
reacties. Reden om er tegenaan te gaan om zo af en toe iets van ons wel en wee in de
kunst te laten horen.
De realisten zijn weg, welkom realisten

De mooie expositie met werken van Ger Stallenberg, Aad Hofman, Robert Daalmeijer, Cornelis de Koning
en Poen de Wijs is alweer voorbij. Van Poen zijn er nu opnieuw nog drie fantastische nieuwe werken
te zien. South Wind, West Wind en North Wind. Na de grote expositie bij de Twee Pauwen hebben ze
tijdelijk een ere plaatsje bij ons in de galerie gekregen. Kom kijken maar bel wel eerst even.
Vruchtbare samenwerking met de stichting Tuinbouw ondernemersprijs

De Tuinbouw Ondernemers Prijs 2014 is uitgereikt!
Zo’n vijfhonderd aanwezigen uit de tuinbouwbranche waren getuige bij de uitreiking van een kunst-
werk van kunstenaar Lolke van der Bij in het auditorium van de Keukenhof. Het familiebedrijf
Florensis van de familie Hoogendoorn was de gelukkige winnaar. Zij leveren uitgangsmateriaal
voor de kweker. De trofee is een speciaal voor dit doel ontworpen object van RVS. Een kiem omgeven
door ‘florale flarden’ symboliseert op kunstzinnige wijze de innovatieve dynamiek van de Nederlandse
Tuinbouw.
Tom

Tom Smetsers (ja, de zoon van...) plaatste een prachtig beeld bij de galerie. Een sierlijke buiten-
object in de eigen beeldtaal van Tom.

Glas en brons krijgen onder zijn handen een prachtig vloeiend organisch karakter. Filippijnse eilanden
vormen de inspiratiebron. De naam? Kirisatu!
December Art Sale
donderdag 11 vrijdag 12 en zaterdag 13

In ons schilderijen depot houden we weer zo'n gezellige Art Sale. Schaf een mooi werk aan van
een gerenommeerde schilder voor een leuke prijs. Bovendien kunt u bieden op geselecteerde werken
van onze topschilders en er is een interessant restanten hoekje. Adresbriefje invullen en u dingt
mee naar een te verloten kunstwerk. En.... we geven kunstboeken weg!!

Welkom van 10 tot 17 uur. Hoofdstraat 31 De Lier
5 Echte Realisten!!

Aad Hofman, Ger Stallenberg, Robert Daalmeijer, Cornelis de Koning, Poen de Wijs (in samenwerking
met de Twee Pauwen) In december en januari exposeren we het werk van 5 realisten die veel meer
zijn dan gewoon talent.

Elk op hun eigen wijze kijken deze kunstenaars naar de kleine en grote dingen om zich heen. Dat
levert unieke werken die de tijd zullen doorstaan. Kom langs en geniet voor even of voor altijd
van deze unieke schilderkunst. Feestelijke openingsdag met de kunstenaars: zondag 14 december.
Art Sale   Foto archief oktober 2014

De "Art Sale" vanuit ons depot op 4 en 5 oktober was een groot succes! Mooi weer en veel
belangstelling in de Lierse Hoofdstraat voor betaalbare kunst. We verlootten toen ook een
leuk schilderijtje. Onze kleinkinderen hebben het lootje van Piet en Annie Euser uit Ridderkerk
getrokken. We zien deze sympathieke kunstliefhebbers dus weer snel om hun PRIJS te komen ophalen.
Lolke

De Nederlandse Tuinbouwraad heeft gekozen voor een kunstwerk van Lolke van der Bij. Goede keuze!
De ontwerpen die Lolke de komende zes jaar gaat maken zullen gebaseerd worden op een wel-
overwogen proefontwerp dat de innovatiekracht en de dynamiek van de Nederlandse Tuinbouw
indrukwekkend vorm geeft.

De winnaar zal de RVS sculptuur graag een ereplaatsje geven binnen of buiten zijn bedrijf.
Sale in schilderijen depot

Zaterdag 4 en zondag 5 oktober zetten we de deur van ons schilderijendepot weer open. Daar
verkopen we dan onze enige éénlingen van gerenommeerde schilders, kekke koopjes uit
China en vondsten van de veiling
.

U kunt vrijblijvend bieden en voor weinig geld iets moois verwerven. Mis het niet. Wip even aan.
In de loterij kunt u meedingen voor een gratis werkje. Tussen 10 en 5 bent u van harte welkom!
Florale Pastorale

Vrienden van ons wonen in Frankrijk dicht bij een van de mooiste Romaanse kerkjes in de Charente.
Vorig jaar is het interieur wat opgeknapt en konden we onze roots in bloemenstyling al een beetje
uitleven. Dit jaar maakten we gezamenlijk weer een 'bloemkunst in de kerk’. Naast wat Westlande
bloemen gebruikten we vooral materialen uit de campagne; Zonnebloemen, Venkel, wijnstronken,
druiven, Bamboe, Mais en Clematis ranken vormden de belangrijkste ingrediënten. Een Florale
Pastorale waar over de inwoners van Het Gat Van Niks, want zo noemen we het gehucht Brie
sous Barbezieux, nog lang zullen napraten.
Najaars Open dagen!! Op 4 en 5 oktober

Wij zouden het leuk vinden elkaar weer eens te ontmoeten en de nieuwste aanwinsten te tonen.
U bent deze dagen van harte welkom.

Naast de bijzondere florale schilderijen van Ellen Grote Beverborg zijn er ook een aantal mooie
werken van onze vaste kunstenaars te zien. Bovendien houden we die twee dagen ook weer een depot
sale vanuit onze stock ruimte op Hoofdstraat 31, De Lier. Leuke schilderijen voor weinig geld.
Beide dagen open van 10 tot 17 uur.
Ellen Grote Beverborg

Ellen Grote Beverborg (De Lutte, 1960) schildert al landschappen vanaf haar studie aan de Hogeschool
voor de Kunsten Arnhem. De liefde hiervoor is ontstaan in het mooie Twentse landschap van haar
jeugd. Overrijpe, sappige, vruchten en open, wulpse planten zijn terugkerende thema’s. Boeiende
beelden van zinnelijkheid, vruchtbaarheid, beklemming en vergankelijkheid. Haar doeken ogen
harmonisch maar blijken verre van onschuldig als je er langer naar kijkt.

Ze maakt pasteuze doeken met een krachtige doorleefde huid. Concentraties van klonteringen van verf
worden afgewisseld door delen van het doek die juist heel transparant zijn en het nodige tegenwicht
bieden aan de zwaarder opgezette passages. Daarnaast gebruikt ze ook andere media om reliëf en
dieptewerking aan een schilderij te geven. De toeschouwer wordt verleid om naast het bekijken van
het totaal, ook in te zoomen op de details.
Kunst in de kerk   Foto archief september 2014

Op vrijdag 15 augustus wordt Kunst in de Kerk geopend met kamermiek door getalenteerde jonge
musici. Vier gerenomeerde beeldend kunstenaars tonen hun werk in de monumentale Domkerk van
De Lier. "Mensen” vormen de rode draad van de kunstexpositie. Als lid van het stichtingsbestuur
nemen wij de samenstelling en inrichting voor onze rekening.

Dit jaar twee schilders en twee beeldhouwers. Kleurijk schilderwerk met vaak een humoristisch trekje
van Jacques Tange en ingetogen licht en schaduw effecten bij de olieverfschilderijen van
Wim Wessling
. Ina Marcus toont fragiele sculpturen en Frits Kloppers legt zich toe
op abstraherend monumentaal werk. Ook is er veel op muziekgebied te doen.

Zie voor het programma, openingstijden en andere info www.kunstindekerkdelier.
Zumba

We werden uitgenodigd door de trotse bezitter van 'Zumba'. We wisten natuurlijk van de mooie glas
totum van Edith Benedictus die we enkele jaren geleden verkochten. Overigens heeft Edith nooit
van die naam gehoord. Koosnaampje door de eigenaars. Verzonnen....

Nu deze zijn definitieve plek in de gerestaureerde binnentuin gekregen heeft werden we uitgenodigd
om het resultaat te komen klinken. Het glasobject is vakkundig van verlichting voorzien. Het was
dan ook pikdonker voordat we naar huis wandelden...
Opfleurbeurt

Het parkeerplein vóór de galerie heeft met een gezamenlijk bureninitiatief een mooie „opfleurbeurt” gekregen. De smakeloze grasstrook leidt vanwege de kleurige en gevarieerde beplanting een nieuw leven. Door de inzet en bijdragen van de aanwonende particulieren is aangehaakt bij het project "Buurt in uitvoering" van de gemeente Westland die dit soort initiatieven faciliteert.

Al veel eerder hadden wij de berm van het slootje rondom ons huis ook alvast maar geadopteerd. De gemeente waarvan onds dorp deel uit maakt bezuinigt openbaar groen bijna weg. Veel werk dus voor ons maar ook veel voldoening vanwege de vele positieve reacties van voorbijgangers die foto’s nemen van een mooi stukje van De Lier.
Trekking   Foto archief juli 2014

Tijdens Kunstzinnig De Lier 24 mei hebben wij in ons depot tijdens de Art Sale schilderijen van Chinese
kunstenaars beschikbaar gesteld voor een gratis verloting. Voor de trekking hebben we geen notaris
uitgenodigd maar Matti en Jort gevraagd twee prijswinnaars uit de pot met adressen te trekken. Ook eerlijk.

De gelukkigen zijn: Erna te Spenke en Gerrie Dekker- Knoll. Veel plezier ermee winnaars!
Sale   Foto archief juni 2014

Ons depot aan de Hoofdstraat 31 was open voor een Sale en Babiche en Milenka maakten op het Pastoor van Rooijplein, het plein vóór de galerie, iets totaal anders van het schilderij van Lee Reynolds. Ooit gekocht in De Bijenkorf waren we er eigenlijk al jaren op uitgekeken.

Ja, dat gebeurt ook! We konden het echter niet over ons hart krijgen het werk van de Amerikaanse “fabrieksschilder” weg te gooien. Door de creativiteit van onze kleindochters en met behulp van spuitbussen en acrylverf leidt het nu een tweede leven.
AteLier route   Foto archief juni 2014

Een groepje enthousiastelingen organiseert jaarlijks een AteLier route. Dit jaar tijdens het mooie weekend van 17 en 18 mei leverde dat een invasie van fietsers op. Of dat aan de interesse voor kunst of het mooie weer lag vermeldt de historie niet.

De in onze galerie gelijktijdig geopende expositie met het werk van Jan van Lokhorst trok in ieder geval ook heel wat belangstelling. Het kleurige werk van Jan is een mooie aanvulling in onze toch al groet groep kunstenaars. De expositie loopt tot eind juni.
Kunstzinnig De Lier 24 mei 2014   Foto archief juni 2014

Tijdens Kunstzinnig De Lier zullen wij ons schilderijendepot aan de Hoofdstraat 33, De Lier openstellen.

Welkom in het oude woonpandje bij het Gemeentehuisplein. Bezoekers kunnen in onze schilderijen-
collectie rondsnuffelen en bieden op de werken van een aantal gerenommeerde Nederlandse
kunstenaars. Er zijn werken in allerlei schilderstijlen zoals abstract, figuratief, realistisch,
romantiek etc. In allerlei formaten. Bovendien presenteren wij een aantal kunstwerken uit onze
verzameling van Chinese kunstenaars. Onder de bieders verloten wij een kunstwerk.

Piet Vellekoop geeft voor regio tv WOS antwoord op de vraag wat kunst met je eigen interieur doet.
Jan van Lokhorst

Inhakend op OpenAteLier route in De Lier opent er op 17 mei een expositie met het werk van
Jan van Lokhorst. Een kunstenaar beinvloed door de Cobra beweging met Karel Appel als bekendste exponent.
Van Lokhorst is van een latere generatie en beter. Ondanks, of misschien wel dankzij, zijn klassieke opleiding gaat Jan een (schilders)streek verder dan die jonge honden van de vijftiger jaren.
Verrassend goed eigentijds werk van alle tijden. Geopend op zaterdag 17 en zondag 18 mei en zaterdag 24 en zondag 25 mei. Tijdens Kunstzinnig De Lier op 24 mei staat ook de deur open van het kunst depot aan de Hoofdstraat 31.
De kunstroute brengt 34 exposanten van voornamelijk amateur kunstenaars op 14 locaties. Zie ook www.openatelierroute.nl
Sprouts   Foto archief maart 2014

De lange Sprouts van Zamikovski zijn nu veel lichter en deze keer gelukkig heelhuids overgekomen...
Samen met zijn zoon Anatoliy heeft hij ze persoonlijk in onze bus geladen. Russisch gemompel over en weer, geen inspraak duldend en hijgend na de vier keer zes trappen van de flat was de klus in een uurtje geklaard.
Dit jaar heeft hij eindelijk erkenning gekregen doordat het belangrijkste keramiekmuseum van Duitsland werk van hem heeft aangekocht.
Te zien in de galerie tot eind februari.
Glascollectie   Foto archief maart 2014

Momenteel staat een gedeelte van onze glascollectie in de galerie te 'pronken'. Zodoende kan iedereen het zien en hoeven we ons geen zorgen te maken over de winterschilder die met ladders en trappen de kleurstelling van het woongedeelte komt veranderen. We tonen een aantal Gallé vazen in diverse kleurstellingen.
Meerlagenglas zgn. cameoglas. Naast vazen van Emile Gallé is er nog Le Verre Francais en Daum te bewonderen. Tot eind februari.
Aad   Foto archief maart 2014

De kleine schilderijtjes met de fabuleus geschilderde miniatuurlandschappen van Aad doen het goed
in de beslotenheid van de kleine ruimten in de galerie. Het ruime voorgedeelte hebben we ingericht
met groter werk van Thea Blok en Willem van Scheijndel. Samen met de 'vogeltjes' van Trudie Hofman
een prachtig geheel. Ook op de openingszondag was het gezellig druk in de galerie. Prettig weerzien
met vele bekenden. Tot eind februari.
Tilly   Foto archief maart 2014

'Waar ben je' vroeg een nieuwsgierige wat's apper. Ik ging net het atelier van Tilly Wils binnen om
haar nieuwste naakt te bekijken. Verrassend mooi!!! Het was direct voor ons. Een mooie, bijna abstracte,
bloem in de ongeevenaarde schilder stijl van Tilly was ook voor ons. Een kleurenfeest! Gelijktijdig
met de expositie te zien in de galerie. Ook op zondag 15 december te zien en zoals altijd verder op
elk moment na een telefoontje.
Trudie   Foto archief maart 2014

De tentoonstelling met de miniatuurtjes van Aad Hofman vullen we aan met de prachtig geschilderde
vogelschilderijtjes van Trudie Hofman. Trudie, die over wat minder ervaring dan haar broer Aad
beschikt is een buitengewoon getalenteerde fijnschilder. Volgens Aad is haar talent groter dan dat van
hem. Als ze wat eerder begonnen was met schilderen was Aad 'de broer van' de bekendere Trudie
geweest. Kom en bewonder......
Aad Hofman   Foto archief december 2013

De fantastische minilandschappen van Aad Hofman kunt u komen bekijken vanaf 14 december. De
‘Rot van het Realisme' heeft zich met die minuscule werkjes een nieuwe weg gebaand in zijn al
zo rijke oeuvre. Natuur speelde altijd al een belangrijke rol in zijn werk maar nu gaat hij
‘helemaal’ los met groen. Van Aad’s getalenteerde zuster zijn er realistische werkjes met vogels
als thema. De tentoonstelling loopt tot half februari. Bent u liefhebber van realisme, laat het
niet aan u voorbijgaan.
Gilde   Foto archief november oktober 2013

Wij hadden weer eens een groepje in huis: vrouwen van het Gilde uit Wateringen. Wie denkt dat het
instituut vrouwengilde achterhaald is heeft het mis. In veel plaatsen is het nog springlevend waaronder
Wateringen. Gerichte belangstelling voor kunst in combinatie met de leukste lunch/high tea plek van
Het Westland. Altijd leuk!
De wilg is niet meer....   Foto archief oktober 2013

Zelf als we aan de andere kant van de wereld zijn worden we door de kinderen op de hoogte
gehouden van het wel en wee op ons Koorlaantje. Door de zware storm van afgelopen maandag is
de Treurwilg bij onze brug afgeknapt. Zonde, want we hadden graag nog een tijdje tegen em aan
willen kijken. Een geluk bij een ongeluk dat ie in de sloot is gevallen en niet op het dak.
De gemeente gaat em één dezer dagen opruimen. Het zal wel een kale boel zijn als we terugkomen....
Bram en Bep   Foto archief oktober 2013

Donderdag ontvingen wij twee groepen uit Wateringen in onze galerie. We hebben de nieuwe collectie
aan de nieuwsgierige dames getoond. De komende weken zijn we alleen op afspraak open. Wij zijn zelf
op reis en zullen daar, als we eind november terug zijn vast nog wel iets over te vertellen hebben.
Kijk t.z.t. nog maar eens in Liers Dagboek van november. Overigens, als er iemand aanbelt aan de
galerie wordt er vast wel opengedaan dankzij onze trouwe huisbewaarders voor dag en nacht Bram en
Beb.....
Veel kunst   Foto archief oktober 2013

Tot 8 december tonen wij onze eigen collectie in de galerie. Er zijn nog enkele werken van onze
vorige exposante Ena Rutten te zien en verder van bijna alle kunstenaars uit onze stal. Willem
van Scheijndel, Thea Blok, Dinie Nomden, Marjolijn van Ginkel, Peter Meijer, Toos van Holstein,
Henk Hofsta, Pedro Garcia en enkele ‘Chinezen’ worden voor het voetlicht gebracht. Daarnaast
ruimtelijk werk van glas, brons en keramiek. Een gevarieerde expositie met breed scala van heden-
daagse kunst in al haar facetten.
Toos   Foto archief oktober 2013

Deze zomer zijn er een aantal werken van Toos van Holstein prominent aanwezig in de galerie. Werken
van haar behoren al jaren tot onze vaste collectie. Het doorleefde werk van Toos is geïnspireerd door
culturen vanuit allerlei hoeken van de wereld. Over haar exposities “Helden” en “De mens op weg”
kunt u op haar eigen website van alles lezen. De werken die bij ons te zien zijn tonen de dansende,
musicerende en communicerende mens, vaak in een majestueuze architectuur. Haar kleurgebruik heeft
de diepte en warmte die een werk van haar zo kenmerkend ‘Toos’ maken.
Ena   Foto archief oktober 2013

Dit najaar wordt bij ons ingeluid met een expositie van schilderijen door de kunstenaar Ena Rutten.
Vlot geschilderd werk met een verfrissend kleurgebruik in niet al te grote formaten. Buitengewoon
gunstig geprijsd. De nadruk ligt op beweging en ‘schwung’. Naast het gebruik van niet zo voor de
hand liggende kleuren speelt ook ritme een grote rol in de composities van Ena.

De tentoonstelling gaat open op 31 augustus en zal gedurende de maanden september en oktober 2013 te
zien zijn.
Kunst in de Kerk   Foto archief oktober 2013

We kregen opvallend veel complimenten over de samenstelling van Kunst in de Kerk. Het was dan ook
een kleurige en heel toegankelijke expositie. Al jaren zijn we lid van de stichting die 10 dagen
lang beeldende kunst en kamermuziek door jonge top talenten brengt in ons dorp. Met behulp van vele
vrijwilligers, donaties van particulieren en bedrijven en bijdragen van de cultuur fondsen Fonds
Westland, Loswal De Bonnen en Gifted Art kwam er weer een professionele kunstmanesfitatie tot stand.
De monumentale Domkerk van De Lier leent zich dan ook buitengewoon goed voor dit gebeuren. De
spanning tussen twee totaal verschillende landschapschilders Jan Groenhart en Theo Baars bleek heel
goed over te komen en de bronzen Apostelen van Sjer Jacobs voelden zich natuurlijk prima thuis in
deze omgeving. Klik hier voor de foto’s.
Opening Kunst in de Kerk 2013   Foto archief september 2013

Er was weer veel belangstelling voor het openingsconcert van Kunst in de Kerk. De expositie in de
monumentale Lierse Dom is dan ook een mooie omgeving voor de winnaars van het Prinses Christina
concours om muzikale topprestaties te levereen. De landschappen van Jan Groenhart en Theo Baars zijn totaal
verschillend van stijl en dat is buitengewoon boeiend. De koningsblauwe wanden elimineren de felle
kleuren van het kleurijke, decoratieve werk van Theo terwijl de witte kerkmuren een ideale ondergrond
zijn voor het impressionisme van Jan. Samen met keramiek, brons én 'Moskoppen' van Sjer Jacobs
maakt het de expositie tot een feest, een bezoek aan de kerk meer dan de moeite waard!

Kunst doet wat met je... Nog tot en met 23 augustus.

Zie ook RITV.nl/aktueel Nadere info: www.pkndelier.nl en www.ocdelier.nl of klik hier voor het programma
Kunst in de Kerk 2013   Foto archief september2013

Als lid van het stichtingsbestuur zijn wij betrokken bij de organisatie van het jaarlijks terugkerende
evenement voor en tijdens de Lierse feestweek.

Dit jaar met landschappen van Jan Groenhart en Theo Baars. Twee totaal uiteenlopende schilders, elk
uniek in hun genre. Daarnaast is er geestig ruimtelijk werk in keramiek en brons van Sjer Jacobs te
bewonderen in de als expositieruimte ingerichte kerk. Opening op 18 augustus en een afsluitende dienst
op 25 augustus.

Nadere info: www.pkndelier.nl en www.ocdelier.nl
Biënnale 2013   Foto archief september2013

We snoven in juni al even aan de echte zomer in Venetië hoewel dat bijzaak was. We gingen natuurlijk
voor de kunst. De Biënnale 2013, de vijfenvijftigste editie, voor de goede rekenaars: dit fenomeen
bestaat dus al honderdtien jaar. Nog nooit zijn we hier in De Lier iemand tegengekomen die speciaal
voor dit even evenement naar de Dogenstad gegaan is. Wij deden het al voor de derde keer. Het zegt
misschien meer over onze kennissen dan over ons.... en er is heel veel kunst.

Met eigen ogen zie je wat er op het gebied van moderne kunst gaande is in de wereld. En dat is veel.
Héél veel. Met sommige paviljoens ben je snel klaar zoals bij de Nederlandse inzending waar Marc
Manders zijn best doet om de bezoeker nader tot zijn werk te brengen wat bij ons maar niet wilde
lukken. Overigens is dat recent volledig goedgekomen bijgesteld in het Brabants Museum. Maar bij China’s
‘Unseen’ raakten we niet uitgekeken.

Zie hier de foto's
Friedensreich   Foto archief september2013

's Morgens vroeg tijdens ons fietstochtje rondom de Bodensee stuitten we op een grotesk werk van de
Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser: Markthalle Altenrhein in Staad Zwitserland.
Naar een concept van de grote meester is er met behulp van vele vrijwilligers een feestelijk
architectuurproject gerealiseerd aan de rand van het dorp. Een prachtige kalender van een Franse
relatie was de aanleiding dat we al veertig jaar gefascineerd zijn door zijn werk. Wie wel eens in
Wenen geweest is kan niet om hem heen en anders kan je altijd nog even gaan kijken in Valkenburg,
in de Ronald McDonald Kindervallei want daar staat ook een schepping van de veelzijdige kunstenaar.
Klik hier voor de foto's
Yoka   Foto archief september 2013

In het historische dekor van de Delftse Roeivereniging aan de Schie mocht Vellekoop het Varend
Corso Westland presenteren aan gasten van de gemeente Delft. Honderduizenden genoten, onder
een stralende zon, langs de route 75 KM lange route van dit waterspektakel. Zestien jaar geleden
was Vellekoop één van de oprichters van het corso, vandaar....... Tussen de gasten de Fleurigste
bloem van het corso: Yoka Boshoff. De drijvende kracht achter de Botanische tuin van Delft. Wat
een heerlijk mens is deze veelzijdige Delftse kunstenaar toch!
Pavel   Foto archief september 2013

Soms gaat er wel eens wat mis. Niet alle keramiek is 'frostproof'. Voor vijf prachtige 'Sprouts' van
Pavel Zhamiskovski vroor het iets te hard dit jaar in een Wassenaarse tuin. Pavel's atelier ligt echter
niet bij De Lier om de hoek. Eénmaal in Keulen wist de begenadigde keramist ze behoedzaam te
reparen waardoor ze nu mooier dan ooit tot hun recht komen langs de oprijlaan van de villa. Momenteel
werkt hij aan enkele extra lange 'Sprouts'. En passant legden we beslag op enkele robuste werken van
de sympathieke Duitse Rus.
Keramiste Natascha Rieter stuurde ons dit mailtje door. Leuk toch?   Foto archief augustus 2013

Dag Natascha,

Wij wilden je bedanken voor 2 prachtige dames. Wij hebben hen 2 jaar geleden ontmoet bij Piet
Vellekoop en sindsdien hebben wij elkaar niet meer losgelaten. De dames Hartendief zijn toen bij
ons ingetrokken en vanuit hun specifieke buitenplaats leven en beleven zij het leven met ons mee,
soms lijken zij ons zelfs aan te sturen! Elke dag zijn we gelukkig met elkaar.

Vanuit Naaldwijk een groet en veel liefs van de dames. Met hartelijke groet.
Even een uurtje vrij?   Foto archief augustus 2013

Velen weten dat werken met bloemen, zeg maar, vele jaren ons ding was. De bloemen in de galerie en
onze patiotuin zijn daarvan een bewijs. Zaterdag 15 en zondag 16 juni zetten we deuren wijd open
voor iedereen die dat wil komen zien. De tuin biedt ook plaats aan kunstwerken van
verschillende kunstenaars. Zeer gevarieerde kunst van meer dan vijftien gerenommeerde kunstenaars.
Glas, RVS, brons, steen en keramiek, vooral geschikt voor buiten.

Natuurlijk bent u nu ook al welkom. Bijvoorbeeld op de zaterdagen want dan zijn we open en de
tuin is nu ook al mooi. Of na een telefoontje: 06 53 287 567.
Marja   Foto archief augustus 2013

Marja Varekamp zag onze lege buitenbakken staan en verraste ons met dozen vol Calla’s. Met de
kleur wit als uitgangspunt komen de Zantedeschia, de officiële Latijnse naam, van Dynaplant
fraai tot hun recht in de bloembakken rondom de galerie en het huis.

Wij zijn klaar voor de ‘open beeldentuin’. Twee dagen lang kunnen belangstellenden onze patiotuin
met beelden komen bewonderen. Op zaterdag/zondag 15 en 16 juni blijven we er voor op honk en verder,
ook nu al, op goed geluk als we er zijn.
Opening van Kijkers, 'rondom het oog'   Foto archief mei 2013

Het was zaterdag de zestiende een een leuke happening in de galerie: de opening van Kijkers,
'rondom het oog'. Als Robert Daalmeijer er zelf is komen er ook altijd kleurrijke vrienden. Eén
daarvan was zijn buurman Bas van Toor beter bekend als Bassie met een waterval van anekdotes uit
zijn lange carriere met broer Adriaan. Met zijn 77 jaar nog bruisend van energie goed voor meerdere
optredens per week.

De eerste "Ogen" wisselden al van eigenaar....
Vuurboom   Foto archief mei 2013

Op de eerste dag van de lente is het beeld "de Vuurboom" eindelijk op haar definitieve plaats beland.
Lia Koster's grootste beeld tot nu toe heeft een pracht plek gevonden in een droomtuin temidden van
Westlandse kassen. De uit drie delen bestaande kleurige glassculptuur is bijna vier meter hoog en werd
met behulp van Aspar hoveniers op de 280 kilo zware granieten sokkel gezet. Tussen de buien scheen
er een zonnetje waardoor het mooie kleurenpalet al direct tot haar recht kwam.
Zeventig worden is niet erg!   Foto archief mei 2013

Wat een feest is het voor mij en de familie geworden! Tussen de vele mails die we mochten ontvangen
na het concert van het Nederlands Blazers Ensemble waren we nog het meest verguld met deze:

Ha Piet (en Francien natuurlijk),

Graag wilden wij jullie bedanken voor de uitnodiging. Connie heeft een ernstige hekel aan klassieke
muziek (gehad) vanwege een "dwingend" zondags ritueel ten tijde van haar jeugd. Dat is zondag
opgelost. Dank daarvoor! Wij hadden beiden momenten van kippenvel wat ons eerstens toch verbaasde.
Maar ’s avonds zaten wij (met een glas rode wijn, uiteraard) nog steeds na te genieten. Nogmaals
hartelijke dank voor deze ervaring, wij gaan er meer van meemaken!

Hartelijke groet, Connie en Bob

Bekijk de foto’s van het concert en de bezoekers links van deze tekst.
Opening “Kijkers”   Foto archief maart 2013

“'Kijkers, rondom het oog'”, wordt een bijzondere voorjaarsexpositie met verbluffend werk van fijnschilder Robert Daalmeijer. Op tientallen kleine paneeltjes schilderde Robert een oog van bekende en onbekende mensen. Met een imponerende techniek legt hij zijn onderwerp vast. Mensen met een blanke, zwarte huid of er iets tussen in. Mensen waarvan je hun karakter herkent aan hun kijkers.

Officiële opening van de expositie zaterdag 16 maart om 16.00 uur

Klik op het plaatje links van deze tekst voor foto's van enkele werken.
Nederlands Blazers Ensemble   Foto archief februari 2013

Voor onze familie, vrienden en bekenden organiseren wij op zondag 3 februari een concert in de Oude Kerk in Naaldwijk. Het Nederlands Blazersensemble speelt dan de Gran Partita van Mozart met ‘de brieven van de jonge Mozart aan zijn vader’. Een unieke voorstelling weten we uit ervaring. Er zijn nog wat plaatsen over in de kerk en we denken dat er muziekliefhebbers zijn die dit bijzondere concert graag willen bijwonen.


Bijzondere opdracht voor glaskunstenaar Lia Koster   Foto archief januari 2013

Na veel praten met ons en de opdrachtgever is Lia Koster momenteel in de weer met een imposant glasobject. In haar veel te grote las pak herken je de frêle dame nauwelijks. Nu de basis constructie terug is van de verzinkerij en de poedercoating aangebracht, ligt het beeld in drie stukken in haar atelier. De definitieve glaskleuren zijn inmiddels bepaald en het glas wordt nauwkeurig gesneden. De ruitjes, die allemaal verschillend van vorm en grootte zijn, worden volgens de eeuwenoude glas-in-lood methode met veel geduld aangebracht in het stalen frame. Het zal nog wel een paar maandjes duren voordat we het beeld in een mooie tuin in Naaldwijk gaan plaatsen maar het wordt fantaaaaastisch!
Klik op het kunstwerk links van deze tekst voor de foto's.
Opening expositie Sjaak Smetsers en Sjer Jacobs zondag 9 december   Foto archief dec 2012

Omdat Sjer en Sjaak jaren in het zelfde atelier gewerkt hebben zijn hun werken soms een beetje
verwant. Nadere beschouwing leert echter dat het om twee totaal verschillende kunstenaars gaat.
Al was het alleen maar vanwege hun specifieke materiaalgebruik. Glas/Koper/Brons zijn de materialen
die Sjaak in één werkstuk gebruikt terwijl Sjer of keramiek of brons gebruikt. Bovendien maakt hij
hele fraaie schilderijen. Een feestelijke verzameling kunstwerken met een grote diversiteit. Ook in prijs.
Kunstreis China november 2012   Foto archief december 2012

Een kleine selectie van de foto's die we maakten tijdens de kunstreis in november.

Klik op het plaatje links van deze tekst voor de foto's.
Winterlandschap   Foto archief december 2012

Tijdens onze laatste bezoek aan Shanghai stuitten we in Art Center M50 op het werk van Cong Fang Zheng. De kunstenaar sprak geen woord Engels maar wel met "met handen en voeten". We kochten een beeldschoon winterlandschap van hem. Kloek formaat 80 x 160 cm. We bieden hem aan voor € 2.000,00.


Klik op het detail links van deze tekst voor een foto van het hele werk
Chinareis oktober 2012   Foto archief oktober 2012

We maken veel foto's tijdens onze reizen. Da's goed om de herinnering levend te houden maar onderweg ook vaak lastig. Vooral omdat we samen een paar camera's hebben, naast de telefoon die bij onverwachte situaties ook nogal eens ingezet wordt. "Jij had toch dat kleine cameraatje in je tas?" Heeft u wel eens wat in een damestas kunnen vinden?.......

Klik op het plaatje links van deze tekst voor een selectie van de foto's.
Kunst in China   Foto archief oktober 2012

Zoals altijd op hebben we de tijdens onze reis naar China weer een aantal musea bezocht. In Hong Kong zijn we weer bij collega's die een échte galerie hebben binnengevallen. Ook altijd leuk om te zien wat er in Azië gaande is in de moderne kunst.

Klik op het plaatje links van deze tekst voor de foto's.
Opening expositie Cees van Rutten   Foto archief oktober 2012

Het was gezellig druk bij de opening van de expositie met werk van Cees van Rutten. De verrassende werken dwingen veel bewondering af. De expositie is te mooi om maar zo kort te laten hangen dus laten we de tentoonstelling doorlopen tot 1 december.
De galerie is weer open zaterdags!   Foto archief september 2012

Tijdens de ZOMERstop hebben wij genoten van allerlei ‘Zomerkunst’ binnen en buiten het Westland.
Naast Kunst in de Kerk in De Lier waar we nogal actief voor zijn ook de bloemenevenementen waar we jarenlang bij betrokken waren zoals het Varend Corso Westland en Zomerbloemententoonstelling.
Verder bezochten we in het land natuurlijk weer mooie exposities waarbij wij vooral de exposities in Beelden aan Zee in Scheveningen verrassend vonden. In Lille bezochten we uitgebreid de kathedraal, Notre Dame de la Treille die anders is dan alle andere. Een mengsel van traditionele gotische en hedendaagse Kunst.
Opening Kunst in de Kerk 2012   Foto archief augustus 2012

Met een adembenemend kamermuziek concert door winnaars van het Prinses Christina Concours is
Kunst in de Kerk geopend. Vooral de 16 jarige Joost Willemze dwong respect af met zijn betoverende
harpspel. Westlandse Wortels is een goede greep gebleken. Bezoekers waren verbaasd over de hoge
kwaliteit van de werken van de uit het Westland afkomstige kunstenaars. De expositieruimten in de
monumentale Domkerk werden dit keer in een blauwe kleur geschilderd wat een verassend effect opleverde.
In /fotoarchief/ vindt U indrukken van de manifestatie die nog tot de afsluitende kerkdienst op
zondagochtend 12 augustus duurt. Zie voor verdere gegevens: www.pkndelier/domkerk/nieuws
Beelden Bekijken   Foto archief mei 2012

Onder het motto: Beelden Bekijken kreeg de galerie weer eens een ander gezicht met de patio in voorjaarstooi als mooi decor. Velen namen de gelegenheid te baat even langs te komen en daar deden we het ook voor.
Takkenvrouw

Henk Vos is een bijzondere beeldhouwer uit het hoge noorden. Eerder ontwierp hij de Takkenman.
Een bronzen beeld van een man met een huid van boombast en jonge loten die uit zijn hoofd ontspruiten.
Een verkleinde versie, de “Groendenker”, siert sinds jaar en dag de ingang van onze galerie.
In een vijver van het Rosarium in Winschoten is de Takkenvrouw van Henk Vos geplaatst. Een sierlijk
bronzen vrouwenfiguur dat balancerend op takken over het water lijkt te schrijden.
Wij geven u graag nadere informatie over beide beelden.
Paaseieren zoeken 2012   Foto archief april 2012

Ondanks dat de kleintjes een beetje groter worden willen ze nog steeds elk jaar paaseieren zoeken bij opa en oma. Zelfs de grootste kleintjes zochten mee.....

Colombia   Foto archief maart/ april 2012

Kunst in de Kerk 2011   Foto archief juli/augustus 2011

Na de succesvolle 4e tentoonstelling in de monumentale Domkerk, vlakbij onze galerie had de stichting
'Kunst in de Kerk' besloten de lustrum tentoonstelling nog spectaculairder te maken.
Schilderworkshops voor de jeugd en kamermuziek zorgden voor 'een verademing', zoals velen het
noemen, zorgen tijdens de Lierse feestweek.
Het openingsconcert was op vrijdag 29 juli 2011, de tentoonstelling liep tot zondag 7 augustus 2011.

100BEELDEN4DAAGSE   Foto archief mei 2011

Er was weer een 100 beelden vierdaagse georganiseerd met attractieve beelden van brons, keramiek, RVS,
glas, staal en kunststof. Een feestelijke happening om de zomer in te luiden.
De galerie werd hiervoor tijdelijk uitgebreid en ook onze patio herbergde weer een flink aantal beelden.
Er waren fraaie beelden van Frans van Straaten en Sjer Jacobs opgesteld.

Bovendien toonden we een heel speciaal beeld ‘Groendenker’ van Henk Vos.
Dit beeld is een verkleinde uitgave van 1.60m van een monumentaal bronzen beeld van 4.5m
Opening expostitie Martha Waaijop   Foto archief januari 2011

Op zaterdag 8 januari openden we een expositie met de magnifieke beelden van Martha Waijop.
Hierbij was Martha zelf ook aanwezig!

Gedurende de maanden januari en februari kon men genieten van de prachtig gestileerde bronzen van deze
begenadigde kunstenaar die sculptures maakt als waren het tot leven geroepen schetsen gemaakt met
een enkele potloodstreep. De opening werd opgeluisterd met een toespraak over het werk van Martha
door Unilever directeur Prof. Dr. Jan Maat.
Antarctica   Foto archief 2010
Opening Galerie Vellekoop & Vellekoop kunsthandel   Foto archief december 2006

Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zo ver.
Op zondag 17 december 2006 hebben honderden genodigden de feestelijke opening van onze galerie bijgewoond. Het aantal mensen dat gehoor gaf aan de uitnodiging was overweldigend. Heerlijk zulke enthousiaste mensen.
Het parkeerterrein bij de R.K. Kerk in De Lier, waaraan de galerie grenst, was al snel te klein.
Tijdens de geanimeerde openingsreceptie waren er optredens van de inmiddels éminence grise van het toneel: Henk van Ulsen en de lokale amateur musici Ria Veltenaar en Alphons de Wit.