Galerie
Pastoor van Rooijplein 3
2678 JA De Lier (ZH)
Tel: 06 53 287 567
welkom   Liers dagboek   nieuws   schilderijen   ruimtelijk werk   divers   referenties   foto archief   contact
terug
omhoog
Liers dagboek

In combinatie met onze passie voor kunst, reizen en muziek brengt de kunsthandel ons een levendig en afwisselend bestaan. Ruim 5 jaar lang deden wij wekelijks verslag van ons bestaan in Onze Week, een column in regiokrant Het Hele Westland en op deze site.
Vanaf januari 2013 doen wij op deze pagina in ons Liers dagboek maandelijks verslag van ons wel en wee. Onderaan de pagina kunt u de oudere dagboeken teruglezen.

Wij vinden het prima als u reageert. Dat kan gemakkelijk via contact.
Liers dagboek september 2018

2 september

Goed bestede zondag vandaag! Met een klein groepje waren we weer eens te gast bij vriend Jaap. Aimabele kunstverzamelaar/kenner. Met een groepje naar kunst kijken en praten over de zin en onzin in de kunst blijft altijd boeiend. Met een medicus, zakenlui en een galeriehouder samen komen er wel verschillende culturen samen. Tegelijkertijd blijkt dat kunst, ondanks totaal verschillende inzichten, toch verbroedert. En dat niet alleen door het buitengewone slot-etentje bij Hamdorf op de Brink, al was dat ook een lekker sfeertje
6 september

Muziekcollege van een andere Jaap vandaag. Hogendoorn zorgt ervoor dat we vandaag weer rond negen uur het bruggetje over De Lee nemen om naar 'De Rank' te gaan. Eens in de maand. Met zo'n veertig andere muziekliefhebbers kijken en luisteren we naar muziek. Klassiek! Als PR man brengt Jaap elke keer weer een ander facet van de klassieke muziek aan de orde. Hij doet dat op een bijna wetenschappelijke, gedegen wijze maar door zijn kwinkslagen en illustrerende beelden vliegt de tijd en gaan we een paar uur later veel wijzer weer naar huis. In mijn leven en later ook dat van Francien neemt muziek een belangrijke plaats in. Eerst als
lid van Liora op de klarinet die ik later verruilde voor de hobo, ik had les van Jaap Stotijn. Een feest! Toen dat er door de drukke bloemencarrière niet meer van kwam, door vaak naar concerten te gaan in alle hoeken van de wereld.


7 september

Binnenkort is het burendag. Ik heb er niet zo veel mee; die “Dagen”, het moet eigenlijk elke dag wel een soort burendag zijn. Hoewel, toen ik nog in de bloemen zat Moederdag, 2e zondag in mei, altijd een leuke opsteker was..... Het buurtuitje vandaag was een schot in de roos. We hebben de traditie wat doorbroken door een diner te organiseren met behulp van een buitengewoon geslaagde kookworkshop. We hoefden er niet ver voor weg. Even buiten De Lier in de landelijke omgeving van Maasland vind je 'Kookstudio Kookgaag'. In verbouwde boerenschuur is een keuken met plek voor wel 18 'koks' en die waren een paar uur bezig toen ook de “mee-eters” zich bij het gezelschap voegden. Het werd een bijzonder geanimeerde avond en ook een goede
gelegenheid elkaar weer eens op een heel andere wijze te ontmoeten.
12 september

Nooit geweten dat als je op gemak door Leiden wandelt deze puur Hollandse universiteitsstad pas echt voor je tot leven komt. Natuurlijk ken je de mooie plekjes waar je moet zijn maar er zijn er veel meer. Met de Lierse Club van Bedrijven maakten we een soort Vossenjacht waarbij we antwoorden op allerlei vragen over de koopmanshuizen, kloosters, universiteitsgebouwen, kerken en molens moesten zien te vinden.
Te moeilijk in de korte tijd die we ervoor kregen. Dus gaan we gauw nog eens terug.
Jammer dat er niet gevraagd werd naar het geboortehuis van Rembrandt want dat weet ik toevallig wel omdat het op een paar smalle steegjes afstand van het prachtige grachtenpand van schilder Willem van Scheijndel ligt. Willem woont nu net zoals Rembrandt ergens anders...... We missen Willem.
19 september

Zeven uur vanmorgen: Prinsjesdagontbijt bij Westland Infra. MKB Westland organiseert al jaren een bijeenkomst waarvoor heel midden- en kleinbedrijf Westland uitgenodigd wordt. Ik verbaasde me, vanmorgen in alle vroegte, over het grote aantal vrouwen dat deze keer aanwezig was. Dat was me bij eerdere ontbijten niet zo opgevallen. Natuurlijk zijn er veel vrouwen actief in deze tak van sport, we kennen ze allemaal: kapsalons, restaurants, bakkers-, mode- en bloemenwinkels zijn toch vaak het domein van vrouwen.

Na enkele korte introducties kondigde voorzitter Henk de gastspreker aan: Robert Doornbos, voor mij een onbekende naam en dat heeft alles te maken met de blinde vlekken in mijn interesses. Want na vijf minuten was me duidelijk dat hier een jonge vent aan het woord was die de talrijke Westlandse Early Birds volledig aan zich wist te binden. In high speed voerde de spraakwaterval ons door zijn jonge succesvolle leven als Formule1 coureur. En hoe boeiend kan een je vertellen over het vak dat je beoefent.


26 september

Wij, en een stukje van onze familie, voelden ons bevoorrechte mensen: kaarten voor de Zauberflote in Nederlandse Opera. Een uitvoering met lovende kritieken in de kranten. Dus doken we vandaag in de avondfile richting Amsterdam. Iets wat we altijd zo veel mogelijk proberen te vermijden. Minstens eens in je leven moet je het meesterwerk van Mozart gezien hebben dunkt me. We mochten het voor de vierde keer meebeleven. Gelukkig! Het verhaal over prins Tamino en prinses Pamina, de vogelvanger Papageno en de Koningin van de Nacht wordt hier weer een tikkeltje meer naar de moderne tijd getrokken en de 'priesters' zijn inmiddels tot 'gewone' leden van de Vrijmetselarij verworden.

De voorman van deze elite Sarastro was met zijn mooie bas een hoeksteen van de productie, evenals de zó zuiver zingende Koningin van de Nacht. Een sober decor en het gebruik van video- en geluidseffecten, donder en bliksem, vormden een indrukwekkend toneelbeeld. Met nog 1.600 andere bezoekers konden we volop genieten niet in de laatste plaats door het prachtig spelende Nederlands Philharmonisch orkest en het koor van de Nederlandse Opera. Voldoening voor zoveel vakmanschap.
Klik ook hier voor de foto's.


 

Wilt u één van voorgaande dagboeken lezen? Klik dan op één van de onderstaande items...

08
07
06
05
04
03
02
01